Ingredienser

  • 2st Smördeg
  • 200g Benfri laxfilé
  • 2 Skivor gravad lax?
  • 100g Cantadou Pepparrot.
  • 1 bunt Gräslök?
  • 1 ägg

Gör så här

Förvärm ugnen till 180 C. Skär de båda sorterna lax till små kuber. Finhacka gräsläken. Blanda tillsammans laxen och gräslöken tillsammans med Cantadou Pepparrot till en fin fyllning. Rulla ut smördegen och skär ut 8 cirklar som är 12cm i diameter. Lägg på lagom mängd fyllning i mitten av cirklen. Måttligt fukta kanterna på smördegen med vatten. Vik smördegen över fyllningen till små halvmånar. Använd en gaffel och förslut kanterna. Placera pirogerna på en ungsplåt med bakplåtspaper under. Rör ihop ett ägg och använd pensel och pensla pirogerna. Baka pirogerna i ugnen cirka 25 minuter. Tips: För att göra pirogerna mer festliga, strö lite valmofrö på toppen innan ni bakar dem i ugnen.