Ingredienser

  • 1st Lök
  • 400g Färsk spenat
  • 20g Smör
  • 150g Cantadou pepparrot
  • 1st Smördeg
  • 2st Benfri och skinnfri laxfilér
  • 1st Äggula för pensling
  • 1-2 nypor salt och peppar

Gör så här

Förvärm ugnen till 180 C.Skala löken och finhacka den. Skölj bladspenaten. Smält smöret i en stekpanna och fräslöken tills den är gulbrun. Tillsätt den sköljda spenaten och fortsätt fräs. Fräs spenaten så all vätska försvinner och blanda i 75g Cantadou Pepparrot. Låt sedan svalna. Rulla ut smördegen. Placera lök och spenat blandningen i mitten längst hela smördegen. Placera lax fileerna över lök och spenat blandningen och använd resterande Cantadou Pepparrot över. Blötlägg sidorna på smördegen och klipp till långa remsor som är 1.5 cm breda. Använd remsorna för att fläta ihop smördegen med fyllningen. Rör ihop äggulan med lite vatten och borsta smördegel med en pensel. Baka i ugnen i cirka 30 minuter. Kan serveras direkt som förrätt eller som huvudrätt tillsammans med en sallad. Tips: Kan också serveras kall